ЧАСОПИС ЖИВОПИС ОТВАРА ПОЗИВ ЗА ПРИЈЕМ НАУЧНИХ РАДОВА ЗА БРОЈ 13, ЗА 2024. ГОДИНУ

Уважени научници, истраживачи, и сви који се баве научно-истраживачком делатношћу, обавештавамо вас да је отворен пријем научних текстова за нови број часописа Живопис.

Имајући у виду да се у Живопису публикују радови мултидисциплинарних тема из друштвено-хуманистичких наука, те ужих уметничко-научних области и уметничко-богословског карактера, структура часописа је подељена у три тематске области:

Теорија уметности (теологија, историја уметности, музикологија, историја и теорија архитектуре, ликовна критика и друго)

Уметности (црквено сликарство: иконопис, фрескопис, мозаик, вајање и друго)

Обнова и чување (методологија консервације и рестаурације икона на дрвету и платну, фрескама и каменим здањима, хемија, физичка хемија).

Редакција часописа прихвата оригиналне научне и стручне чланке, прегледне чланке, саопштења, критике, полемике, приказе, пројекте, интервјуе и преводе из области црквене уметности и теологије као и других дисциплина које су у служби развоја црквене уметности и богословске мисли. У часопису су могу публиковати искључиво чланци који се први пут објављују, након две позитивне рецензије.

РОК ЗА ДОСТАВУ РАДОВА: 15. септембра 2024. године.

E-mail: [email protected]

Детаљна упутства као и изјаву аутора можете пронаћи на нашем сајту www.akademijaspc.edu.rs , у одељку ЖИВОПИС.

За сва додатна питања, стојимо на располагању.