Продужен рок  за учешће на колективној жирираној изложби ПОРТРЕТ НА ИКОНИ 

Пријављивање за учешће на конкурсу се  затвара 14. јуна 2020 године.

Жирирање ће се одржати у току јуна месеца, а о резултатима бућете обавештени током јула месеца. Изложба ће бити отворена у другој половини августа.

Сви остали услови за учешће на конкурсу остају непромењени.

ЖИРИРАНА ИЗЛОЖБА

Организатор

Аутор изложбе Биљана Јовановић – МА сликарства, независни кустос и предавач на Високој школи – Академији СПЦ за уметности и консервацију, Висока школа – Академија СПЦ за уметности и консервацију, Београд и Галерија “Кућа Ђуре Јакшића”, Београд

Галерија “Кућа Ђуре Јакшића” и Висока школа Академија СПЦ за уметности и консервацију расписује конкурс за излагање на  колективној изложби ПОРТРЕТ НА ИКОНИ – ауторској изложби Биљане Јовановић, предавача на Високој школи – Академији СПЦ за уметност и консервацију.

  1. УСЛОВИ:
  2. Конкурс је отворен за све пунолетне ауторе који се баве уметничком делатношћу и који прихвате услове учешћа, те у складу са тим на конкурсу могу учествовати и они аутори који нису завршили неку од уметничких академија ликовног профила.
  3. Фотографије максимално 2 (две) иконе портретског карактера (иконе у форми допојасне или стојеће фигуре нису предмет конкурса).
  4. Максимална димензија радова је 45 x 45 цм.
  5. За излагање ће бити прихваћени само оригинални радови које Уметнички савет /жири буде вредновао као дела високог уметничког и професионалног домета.
  6. Уметнички савет/жири доделиће по једном аутору

– Велику награду изложбе

– Похвалу за ауторски рад

Награда и похвала ауторима биће уручене на отварању изложбе у штампаној форми.

  1. Дозвољене су све технике: цртеж, акварел, темпера, јајчана темпера, акрил, енкаустика, фреска, графика, мозаик…
  2. Фотографије радова је потребно послати у ЈПГ формату, у резолуцији 300 dpi.
  3. Имена фајлова фотографија која се шаљу је потребно насловити именом и презименом аутора и називом рада (нпр.: Петар Петровић_Св.Сава)
  4. Пријава на конкурс и жирирање обавља се онлине.
  5. Пријава на конкурс врши се слањем по једне фотографије за сваки рад са којим се конкурише, попуњеним пријавним формуларом и скенираном или фотографисаном потврдом о уплати партиципације на мејл[email protected]
  6. Пријавни формулар
  7. Такође, пријавни формулар у Word документу се може добити електронском поштом уколико се пошаље захтев на е – маил:[email protected]
  8. Партиципација за изложбу је 1000 РСД.
  9. Партиципација се уплаћује на жиро рачун Високе школе Академије СПЦ за уметности и консервацију: 160-331611-75, са обавезно уписаном адресом Краља Петра 2, 11000 Београд и сврхом уплате: Партиципација за учешће на конкурсу: Портрет на икони.
  10. Фотографије радова, пријавни формулар и потврду о извршеној уплати партиципације послати од 5.02.2020. до краја ванредног стања у Републици Србији искључиво у електронској форми на емаил:[email protected]
  11. Подаци из Пријавног формулара биће употребљени за каталог изложбе, легенду поред изложеног рада, у штампаном материјалу изложбе као и објавама у медијима и на друштвеним мрежама.
  12. Аутори чији рад буде публикован у каталогу излажбе, учешћем на изложби и давањем фотографија радова, дају пристанак организатору да се њихов рад без надокнаде публикује у каталогу и у промотивне сврхе изложбе – у медијима, на друштвеним мрежама и у штампаном пратећем материјалу изложбе (каталог,позивнице, плакатима…)
  13. Повраћај радова уметницима од стране Организатора биће обављен у недељи након затварања изложбе о чему ће бити накнадно обавештени путем е – маил адресе приложене у пријави на конкурс. Трошкове поврата радова ауторима сносе аутори.
  14. Изложба ће бити пропраћена сажетом формом штампаног каталога и опширнијом електронском формом каталога у ПДФ формату који ће бити доступан онлине излагачима на изложби и свима заинтересованима.
  15. Сваки излагач ће добити по један примерак штампаног каталога и каталог у електронској форми.
  16. Радови који прођу жирирање морају бити адекватно опремљени за излагање и потписани. На полеђини рада потребно је поставити прописану налепницу која је садржана у пријавном формулару.
  17. Уметници који прођу жирирање у обавези су да пошаљу или донесу радове у заказаном року (о којем ће накнадно бити обавештени) на адресу:

Кућа Ђуре Јакшића

Скадарска 34

11000 Београд

Тел: 011 7230302

  1. Уметници сами сносе трошкове слања и поврата радова брзом поштом. Галерија не сноси одговорност уколико дође до оштете радова приликом транспорта, нити уколико дође до оштећења услед неадекватног опремања радова за излагање.
  2. Пријављивањем на конкурс аутори прихватају све услове организатора изложбе, који су наведени у конкурсу.

Уметнички савет галерије и међународни селекциони жири чине:

Др Јоргос Кордис (Грчка) – Еx ванредни професор Византијске  уметности Теолошког факултета Универзитета у Атини, Грчка и гостујући професор на Јејл универзитету, Теолошком факултету у Букурешту на одсеку за Лепе уметности и конзервацију, на Факултету за уметност и дизајн, Клуж, Румунија и на факултетима у УСА Бостону и Колумбији, у Украјини и Русији.

Слободан Кајтез – академски сликар и редовни професор на Факултету примењених уметности и дизајна.

Др Тодор Митровић – академски сликар и редован професор на Високој школи Академији СПЦ за уметности и консервацију.

МА Биљана Јовановић – академски сликар, независни кустос и предавач на Високој школи Академији СПЦ за уметности и консервацију.

Мр Мирослава Стопић – дипломирани сликар текстила и МА социолог културе, Уредник програма Куће Ђуре Јакшића

– Имена одабраних аутора биће објављена накнадно., на сајту (https://akademijaspc.edu.rs/) и друштвеним мрежама Facebook и Instagram Високе Школе Академије СПЦ.

– Изложба ће бити отворена у накнадно објављеном термину у Галерији „Кућа Ђуре Јакшића“ у Београду (Скадарска 34, 11000 Београд) и трајаће 15 дана.

Добродошли!