Home / Обавештења / Најава Мастер класа проф. Звонка Петковића на тему “Традиционална израда накита са освртом на технику филиграна”

 

 

У четвртак, 26. марта 2020. године у 14 сати, Академија СПЦ организује

МАСТЕР КЛАС НА ТЕМУ:

“Традиционална израда накита са освртом на технику филиграна”

 

 

БИОГРАФИЈА проф. Звонка Б. Петковића 

Звонко Б. Петковић (1960. године, Крушевац). Дипломирао 1989. године на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, на одсеку Унутрашње архитектуре – дизајн и конструкције намештаја, и стекао звање дипломирани архитекта. Исте године у Народном музеју у Београду завршио специјалистичке студије за рестаурацију и конзервацију археолошких и музејских експоната од дрвета, племенитих и неплеменитих метала. У овом периоду завршио је и златарски занат.

Био стално запослен у корпорацији Трајал – Крушевац, Музеју примењених уметности у Београду. Педагошким радом се бави од 1993. године. На Факултету примењених уметности у Београду стекао звања доцента, ванредног професора, а од 2012. године је у звању редовног професора. Стално запослен на Академији Српске Православне Цркве за уметност и конзервацију, где предаје два стручно-уметничка предмета на основним студијама и један на мастер студијама. Бави се израдом уникатног накита од сребра и драгог камења, негујући традиционалну израду.

 

Share This